Ana Sayfa
Bölüm
Bölüm Başkanından

Bölüm Başkanı'ndan

Sevgili Öğrenciler, Teknolojinin hızlı gelişimi, bir yandan dünyayı daha konforlu yaşanılır bir mekan haline getirirken, diğer yandan da aynı hızla çevre yıkımına neden olmaktadır.Çeşitli kaynaklardan sürekli olarak açığa çıkan katı,sıvı ve gaz halindeki kirletici atıklar çevre kirliliğine yol açmaktadır. Bir çevre mühendisi hava, su ve toprak katmanları üzerinde olumsuz etkilerin oluşması ile ortaya çıkan ve canlı öğelerin hayati aktivitelerini olumsuz yönde etkileyen bozucu etkenleri araştıran ve bu etkenleri ortadan kaldırmaya çalışan, kaynakların daha verimli kullanılması ve çevreye zarar vermeyen üretim teknolojilerinin geliştirilmesi gibi çok boyutlu konularda karmaşık problemleri belirleyip, çözümler üretebilen bir kişidir. Hiç şüphesiz çevre zararlarının en aza indirilmesi ve sürdürülebilir kalkınmaya olan ihtiyacın artması nedeniyle, endüstride, kamuda ve denetim kurumlarında çalışabilecek nitelikli çevre mühendislerine olan talep hızla artmaktadır.Bu talep artışı günümüzde ve gelecekte hiç şüphesiz sizlere büyük sorumluluklar yükleyecektir.

Ülkemizde ilk çevre mühendisliği bölümü 1978 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi'nde açılmıştır. 

Bölümümüz halen, toplam 22 kişilik bir kadro ile SAÜ Esentepe Kampüsünde eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve uygulama faaliyetlerini sürdürmektedir. Bölümümüz, akreditasyon ve uygunluk belgelendirme çalışmaları kapsamında 2025 yılına kadar MÜDEK Lisans Programı Akreditasyonu almış bulunmaktadır.

Bölümümüzün temel hedefi, çevre sorunlarının belirlenmesi ve çözümünde yenilikçiliği ve rekabeti öngören, çevre mühendisliği alanında araştırma, planlama, tasarım, projelendirme ve uygulama yeteneklerine sahip mühendisler yetiştirmektir. Bu amaçla, dinamik ve yeniliklere açık bir yönetim anlayışı ile yüksek kalitede bir eğitim sunarak, sizlerin de iyi donanımlı mezunlarımızın arasında yer aldığınızı görmek en büyük arzumuzdur.