Bölüm Öğretim Üyemizin Projesi Tübitak Proje Performans Ödülü Kazandı

Bölüm Öğretim Üyemizin projesi TÜBİTAK Proje Performans Ödülü kazandı

Çevre Mühendisliği bölümümüzün Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Meral Yurtsever’in yürütücülüğünü yaptığı, “Farklı Ortamlarda ve Biyota' da Mikroplastik Düzeylerinin İncelenmesi ve Mikroplastiklere Farmasötik/Pestisit Adsorpsiyonunun Araştırılması” başlıklı 115Y303 numaralı TUBITAK-1001-ÇAYDAG projesi, Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Proje Performans Ödülü’ne (PPÖ)* layık görülmüştür. Bölüm Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Nurtaç Öz’ ün de araştırmacı olarak görev aldığı proje, Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği ve Biyoloji Bölümü, Kocaeli Üniversitesi Çevre Mühendisliği ve İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi öğretim üyelerinin destekleri ile gerçekleştirilmiştir.

Tamamlanan proje kapsamında elde edilen ve onaylanan çıktılar:

3 adet SCI makale 1 adet bilimsel kitapta bölüm

2 adet Yüksek Lisans tezi 1 adet Ulusal medya haberi

3 yeni TUBITAK-1001 proje önerisi (kabul edilmiş projeler)

3 adet uluslararası kongrelerde sözlü sunum

3 adet uluslararası kongrelerde poster sunum

1 adet ulusal kongrede sözlü sunum

*TÜBİTAK Proje Performans Ödülü (PPÖ), Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından desteklenen projelerin çıktı, sonuç ve etkilerini nicelik ve nitelik olarak artırmak amacıyla yüksek başarı ile sonuçlanan projelerin yürütücü ve araştırmacılarını ödüllendirmek için TÜBİTAK tarafından belirlenen ölçütler ve değerlendirme yöntemine göre hesaplanarak, proje ekibine (yürütücü ve araştırmacılara) verilen bir teşvik ödülüdür.

> http://www.tubitak.gov.tr/ppo